Web Style Sheets
CSS TIPS & TRUCS

Dit document is een Nederlandse vertaling van een Engelstalig document:

Deze vertaling werd gemaakt door Saffier Verkaik, maar kan nog enkele fouten bevatten. In geval van twijfel verwijzen wij naar de officiële Engelstalige versie.

Deze versie:

Vertaler:
Saffier Verkaik
Cities in Tampa Bay
Auteursrecht:
Copyright 1999 W3C ( MIT, INRIA, Keio). Alle rechten voorbehouden. W3C-regels betreffende aansprakelijkheid, handelsmerk, documentgebruik en softwarelicentiëring zijn van toepassing.

(Deze pagina maakt gebruik van CSS style sheets)

ONGEKLEURDE SCROLLBARS

Sommige browsers (IE, Konqueror) zijn onlangs begonnen met het ondersteunen van de niet-standaard elementen ‘scrollbar-schaduw-kleur’, ‘scrollbar-track-kleur’ en andere. Deze elementen zijn illegaal: ze zijn noch gedefinieerd in enige CSS specificatie, noch zijn ze als eigendom gemarkeerd (predikaat "-leverancier-"). Maar gelukkig kunt u ze makkelijk uitschakelen.

Om er zeker van te zijn dat de scrollbars van uw browser hun normale kleuren behouden, gebruikt u het gebruikers style sheet en de ‘!belangrijk’ verklaring. Het gebruikers style sheet kan gewoonlijk worden geconfigureerd via het opties/instelling menu van de browser. In IE vindt u het onder de “Toegankelijkheid” tab, in Konqueror onder de “style sheets” tab.

 1. Indien u nog geen gebruikers style sheet heeft, start u door een nieuw CSS bestand te creëren. U kunt het overal neerzetten
 2. Voeg de volgende regels toe aan dit style sheet bestand:
  body, html {
   scrollbar-face-color: ThreeDFace !important;
   scrollbar-shadow-color: ThreeDDarkShadow !important;
   scrollbar-highlight-color: ThreeDHighlight !important;
   scrollbar-3dlight-color: ThreeDLightShadow !important;
   scrollbar-darkshadow-color: ThreeDDarkShadow !important;
   scrollbar-track-color: Scrollbar !important;
   scrollbar-arrow-color: ButtonText !important;
  }
 3. Voer het pad naar dit bestand in, in het overeenkomende dialoogvenster van uw browser.

Dit zou moeten werken. U zult misschien moeten afsluiten en de browser opnieuw moeten opstarten om het resultaat te zien. Om te controleren of het werkte, kunt u naar een kleine test kijken die ik heb gemaakt.

CSS Valid CSS!

Bert Bos
geschreven 2 oktober 2001;
laatste update datum: 07/07/2008 15:03:47 $ GMT